Een duurzame toekomst voor kantoorpand FiveTwentyTwo

29/01/2024

Deze tijd vraagt om actie op het gebied van duurzaamheid en de vastgoedsector vormt hierop geen uitzondering. Bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd met de uitdaging om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Ook bij ComfortZone Offices vinden wij dit belangrijk om te doen en zijn wij bezig met verschillende facetten om de verduurzaming van onze kantoorpanden te stimuleren. In deze blog nemen we je mee in alle duurzame stappen die wij tot nu toe hebben ondernomen.

Fivetwentytwo afbeelding

Zonnepanelen en witte dakbedekking
ComfortZone Offices heeft geïnvesteerd in zonnepanelen om groene energie op te kunnen wekken. Dit vermindert niet alleen het energieverbruik, maar is ook zeer milieuvriendelijk. Ook de witte dakbedekking draagt hieraan bij, omdat dit helpt de warmte van het gebouw te weerkaatsen.  Hierdoor hoeft het pand in de zomer minder te worden gekoeld.

Warmtepomp
In ons pand FiveTwentyTwo hebben wij een nieuwe warmtepomp geïntegreerd. Een warmtepomp is een innovatief en duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Het belangrijkste aspect van een warmtepomp is dat het de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert en daarmee de koolstofvoetafdruk verkleint. Een warmtepomp werkt door warmte te halen uit natuurlijke warmtebronnen (bij ons is deze natuurlijke bron lucht). Deze warmte wordt vervolgens efficiënt gebruikt om water te verwarmen of de temperatuur in een ruimte te verhogen. Omdat er geen brandstof wordt verbrand, komt er ook geen CO2 vrij.

Regeltechniek
De nieuwe meet- en regelapparatuur bij ComfortZone Offices bieden meer nauwkeurige controle over de temperatuur en ventilatie in het gebouw. Dit leidt tot flexibelere temperatuur instelling per ruimte en dus ook meer comfort voor onze huurders. Door nauwkeurige controle wordt tevens ook onnodig energieverbruik verminderd.

Van PL naar ledverlichting
Daarnaast hebben we bij ComfortZone Offices de overstap gemaakt van traditionele PL-verlichting naar ledverlichting. Het vermindert niet alleen het energieverbruik, maar verlengt ook de levensduur van de verlichting en daarmee wordt de afvalproductie verminderd.

Laadpalen
ComfortZone Offices zet in op duurzaam vervoer en heeft onlangs 10 extra laadpunten laten plaatsen voor elektrische auto's, waarmee het totale aantal laadpunten nu op 20  staat. Het installeren hiervan maakt het gemakkelijker voor medewerkers om elektrische voertuigen te gebruiken. Dit bevordert duurzame mobiliteit en vergroot de toegankelijkheid. Ook voor potentiële klanten.

Ben jij nog op zoek naar een kantoorruimte en vind jij duurzaamheid net zo belangrijk? Neem voor meer info of een vrijblijvende bezichtiging contact op met service@comfort-zone.nl.

Deel dit verhaal op:

Vragen of interesse?

Heb je een vraag of heb je interesse in één van onze ComfortZone Offices?
Neem contact op met Michel Verkijk en we proberen je vandaag nog te bereiken!