Blijf actief en gezond op kantoor: tips voor voldoende beweging bij ComfortZone Offices

09/01/2024

Werkdagen kunnen lang en veel zittend zijn, vooral voor professionals die het veel tijd doorbrengen achter het bureau. Bij ComfortZone Offices begrijpen we het belang van een fijne werkplek waarbij er ruimte is voor beweging tussendoor. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je voldoende beweging kunt toepassen in je dag, zelfs als je een kantoorbaan hebt. Hier zijn enkele praktische tips om actief te blijven en je welzijn te bevorderen terwijl je werkt vanuit onze kantoorruimtes:

Schermopname (16)
 1. Maak gebruik van ergonomische werkplekken:
  Begin met het creëren van een ergonomische werkplek die beweging stimuleert. Zoals verstelbare stoelen en hoog/laag bureaus om af en toe van houding te veranderen en de belasting op je lichaam te verminderen.
 2. Regelmatig staan en stretchen:
  Sta regelmatig op van je bureau om te stretchen. Doe eenvoudige rekoefeningen voor je nek, schouders, armen en benen om spanning te verminderen. En maak er een dagelijkse routine van met collega’s.

 3. Wandelingen in en rondom het gebouw:
  ComfortZone Offices zijn vaak gunstig gelegen in een bruisend zakelijk centrum. Maak gebruik van pauzes om korte wandelingen te maken in en rondom het kantoor. Frisse lucht en lichaamsbeweging kunnen je energie geven en je concentratie verbeteren. Maak bijvoorbeeld een dagelijks rondje tijdens de lunch of neem eens de trap in plaats van de lift, dat is ook nog eens beter voor het milieu!  

 4. Staan of wandelen tijdens gesprekken:
  Wanneer je telefoongesprekken voert, overweeg dan om eens staand te praten of zelfs een wandeling te maken terwijl je praat. Dit kan je ook toepassen met een klantafspraak. Maak kennis tijdens een wandeling rondom het gebouw of geef een rondleiding in het pand.  

 5. Gebruik van gemeenschappelijke ruimtes:
  ComfortZone Offices biedt verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Maak gebruik van deze ruimtes om even weg te zijn van je bureau of een praatje te maken met collega's en medehuurders. 

 6. Fietsen of wandelen naar het werk:
  Als je in de buurt woont, overweeg dan om met de fiets te komen of te wandelen naar je werk. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Hiermee heb je meteen een grote hoeveelheid beweging voor de rest van de dag gehad.  

Bij ComfortZone Offices geloven we dat een gezonde werkplek bijdraagt aan productiviteit. Met deze tips kun je voldoende beweging toevoegen aan je werkdag, zelfs als je veel tijd achter een computer doorbrengt. Door actief te blijven en regelmatig te bewegen, kun je je energieker voelen, stress verminderen en je focus verbeteren.   

Deel dit verhaal op:

Vragen of interesse?

Heb je een vraag of heb je interesse in één van onze ComfortZone Offices?
Neem contact op met Michel Verkijk en we proberen je vandaag nog te bereiken!